Zonterapi
Linus Friskvård - Zonterapi Stockholm

Zonterapier Bromma Stockholm

Linus Friskvård Spångavägen 139 • 168 57 Bromma • linus@linusfriskvard.se

Massage och Zonterapi i Stockholm


Zonterapi

Zonterapin har sitt ursprung hos Indianerna och går ut på att varje kroppsdel finns representerad i våra fötter. Zonterapin fungerar som en väckarklocka för kroppen: När det smärtar vid tryck på olika zoner är det ofta tecken på obalanser i kroppen. Signaler går då till hjärnan, som i sin tur sätter fart på respektive organ eller kroppsdel.


Zonerna kan vara väldigt ömma, men jag försöker hålla nivån på "skönt-ont" eftersom kroppen svarar bättre om Du är avslappnad. Zonterapi är effektiv vid de flesta besvär, t.ex. ischias, matsmältnings-problem, huvudvärk, allergier, barnlöshet, ryggproblem, ledvärk, sömnbesvär…


Jag kompletterar oftast med öronakupunktur, och delar gärna med mig av mina kunskaper så att du kan arbeta vidare på egen hand - zonterapi är utmärkt självhjälp!Öronakupunktur

Öronakupunkturen går ut på att hela kroppen finns representerad i dina öron.

Den kommer från Egypten och liknar örat vid ett upp- och nervänt foster.


Signalerna till hjärnan går snabbare här än vid fot-zonterapi tack vare närheten till hjärnan. Det gör öronakupunktur till en mycket effektiv behandling vid intag av mediciner samt vid missbruk och beroenden, t.ex. rökning och mat-missbruk. Avvänjningen underlättas även genom stimulans av särskilda ”behovs-punkter”.


Medan orientalisk akupunktur arbetar via nålar i kroppens olika meridian-punkter, arbetar öronakupunkturen via zoner. Nålsättning är inte nödvändig här eftersom zonerna ligger ytligt - det går lika bra att arbeta med tryck via pinne eller fingrar.

Mot slutet av behandlingen sätter jag akupunkturplåster i örat, så att du kan fortsätta behandla zonerna själv hemma.


Att massera igenom sina öron dagligen är att ge hela sin kropp en total-behandling, inifrån och ut! Det är också ett bra sätt att tidigt upptäcka obalanser i kroppen, eftersom symptomen märks i öronen långt tidigare än i övriga kroppen. Och ju tidigare hjälp, desto snabbare läkning!Ansikts-zonterapi

Ansikts-zonterapi är en kombination av orientalisk medicin, zonterapi och neuro-anatomisk forskning. Metoden är framställd av den danska zonterapeuten Lis Sörensen, som idag huvudsakligen arbetar med svåra nerv- och hjärnskador hos barn.


Ansikts-zonterapi sker genom stimulering av ansiktets zoner, meridianpunkter och nervpunkter. Dessa påverkar blod-, lymph- och meridianbanorna samt det centrala nervsystemet, och stimulering av dem ger din hjärna information om vilka förändringar som behövs. På varje ansiktshalva finns 564 nervpunkter!


Ansikts-zonterapi är mycket behaglig och avslappnande, och är särskilt effektiv vid neurologiska problem som stroke, brännskador och balansproblem, samt vid acne och andra symptom i ansikte och huvud. Jag har också fått goda resultat vid infertilitet.